Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
Είδος φωτογραφίας όπου οι χρωματικές διαβαθμίσεις του ορατού φάσματος της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας αποδίδονται σαν τόνοι του γκρι.

AΣA (ASA)
Γεωμετρική κλίμακα ευαισθησίας των φωτογραφικών φιλμ από την Αμερικάνικη ένωση προτύπων που έχει αντικατασταθεί από την κλίμακα ISO. Σε κάθε διπλασιασμό της τιμής έχουμε αύξηση της ευαισθησίας κατά ένα stop. Οι πιό διαδεδομένες ευαισθησίες των φιλμ σε ASA:12 25 32 50 64 100 125 160 200 320 400 800 1600 3200.

ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΕΚΘΕΣΗ
Τρόπος έκθεσης που όλες τις ρυθμίσεις τις κάνει η φωτογραφική μηχανή με προεπιλεγμένα προγράμματα. Υπάρχει και ημιαυτόματη, όπου ο φωτογράφος ρυθμίζει την ταχύτητα και η μηχανή το διάφραγμα (προτεραιότητα ταχύτητας) και το αντίθετο (προτεραιότητα διαφράγματος).

ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΕΣΤΙΑΣΗ
Μηχανισμός που επιτρέπει την αυτόματη εστίαση ενός θέματος χωρίς να χρειάζεται να το κάνει ο φωτογράφος. Τον διαθέτουν όλες οι σύγχρονες φωτογραφικές μηχανές.

ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΔΙΑΦΡΑΓΜΑ
Μηχανισμός στις μονοοπτικές ρεφλέχ μηχανές που επιτρέπει στο διάφραγμα να κλείνει μόνο την στιγμή της λήψης στην θέση που το έχουμε προ τοποθετήσει ώστε το σκόπευτρό μας να είναι συνέχεια φωτεινό και ο φακός στο πιό φωτεινό διάφραγμα. Κάτι αυτονόητο σήμερα ήταν μεγάλη κατάκτηση όταν πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε.

ΑΥΤΟΠΟΡΤΡΑΙΤΟ
Πορτραίτο που κάνει ίδιος ο φωτογράφος στον εαυτό του. Ναρκισισμός ή όχι έχει τη θέση του στις δημιουργικές φωτογραφικές εφαρμογές.

ΑΦΑΙΡΕΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ
Μέθοδος εκτύπωσης έγχρωμων φωτογραφιών που χρησιμοποιεί φίλτρα με τα συμπληρωματικά χρώματα (κίτρινο -ματζέντα -σιάν)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου